Banana bread

Zdravý a jednoduchý recept, který se hodí právě tehdy, pokud doma máte pár zralých nebo i přezrálých banánů, které byste jinak vyhodili. Čím sladší budou, tím méně můžete použít cukru. Lískooříšková mouka se postará o řadu vitamínů, minerálních látek a cizrnový protein zase zajistí kompletní spektrum esenciálních aminokyselin. Ideální jako snídaně nebo svačina na letní cesty.

Co si na banánový chleba připravit?foto-3_4

INGREDIENCE: 

4 zralé banány (3 do těsta, 1 navrch) 

100 ml slunečnicového oleje 

200 ml mandlového mléka 

1 ČL vanilkového extraktu 

200 g hladké špaldové mouky 

100 g lískooříškové mouky

60 g cizrnového proteinu

100 g kokosového cukru 

2 ČL mleté skořice 

2 ČL kypřícího prášku

1 ČL jedlé sody

Špetka soli 

50 g mléčných čoko drops

POSTUP:

Do jedné mísy oloupeme a vidličkou rozmačkáme 3 banány. Pokud nechceme ručně, použijeme mixér a banány rozmixujeme na kaši. Poté přidáme všechny tekuté ingredience. Olej, rostlinné mléko a vanilkový extrakt. Vše důkladně metličkou promícháme, aby vznikla hustá směs nebo případně opět použijeme mixér.

V další míse si odvážíme a smícháme všechny sypké ingredience. Špaldovou mouku, lískooříškovou mouku, cizrnový protein, kokosový cukr, mletou skořici, kypřící prášek, jedlou sodu a špetku soli. Jako poslední vmícháme čokoládové drops. 

Těsto přesuneme do formy na chleba, která je vymazaná olejem a vysypaná moukou. Než dáme do trouby, rozkrojíme podélně jeden oloupaný banán, který jemně položíme do středu formy, aby se hezky upekl dozlatova navrchu chlebíku. Pečeme 45 minut na 180°C. 

Po vytažení z trouby propícháme špejlí a necháme důkladně vychladnout.

Před podáváním nezapomeneme na kakao, kávu nebo čaj a doladíme oříškovým máslem, čokoládou a banánem nebo jiným ovocem. Dobrou chuť!

Autor: Fínka (@tvojefina

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení