Lemon snow balls

Nevím jak vy, ale já citronový věci naprosto miluju. No a takhle o Vánocích? To je miluju ještě víc, protože spousta cukroví je dost těžká a je skvělý to proložit něčím svěžím. Hlavní roli v receptu hraje rostlinná bílá čokoláda, která je totální láska. No a v kombinaci s citronem?

Ingredience:

1 balení vegab bílé čokolády (120 g)
3 lžíce rostlinného másla
1 a 1/4 hrnku strouhaného kokosu
3 lžíce citronové šťávy
1 a 1/2 lžíce citronové kůryIMG_7635

+ kokos na obalení

 

Postup:


Jako první si rozpusťte bílou čokoládu (ideálně pomalu a ve vodní lázni, aby se nespálila). Do rozpuštěný čokolády přidejte máslo, citronovou šťávu, promíchejte, počkejte než se vše krásně spojí a potom přisypejte strouhanej kokos a citronovou kůru. Ještě jednou pořádně promíchejte a dejte na hodinu do lednice. Po hodině v lednici by měla bejt hmota ztuhlá. Přesně to chceme, aby se daly dobře tvarovat kuličky ❤️ Tvarujte, obalujte v kokosu a pokud máte chuť na extra porci čokolády, namočte půlku kuličky v rozpuštěný bílý nebo tmavý čokoládě. Ale pozor, to už bude hodně návykový! 

 

Autor: Veronica Leroy