Krémové těstoviny s cizrnovým proteinem

Receptů na slaná jídla není nikdy dost a to platí dvojnásob, když se jedná o těstoviny s krémovou omáčkou.

Těstoviny jsou hotové do 30 minut a jistě si pochutnají i ti největší mlsouni.IMG_3364

INGREDIENCE:

• oblíbené těstoviny

• 200 g uvařená cizrna

• 130 g mix hub (nebo jen žampiony či jiné)

• 180 g cuketa

• 80 g hrášek

• 1 ks větší cibule

• 3 stroužky česneku

• 3 pl cizrnový protein

• 2 pl sušené rýžové mléko

• 2 pl lahůdkové droždí

• 3 pl olej vhodný na tepelnou úpravu (řepkový)

• voda (150-200 ml)

• sušená paprika, sůl, bylinková sůl, pepř

• čerstvé bylinky

• pekanové ořechy (jiné oblíbené)

POSTUP:

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

V nepřilnavé hlubší pánvi rozpálíme olej na kterém osmahneme nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek do zlatova.

Poté k cibuli a česneku přidáme hrášek, pokrájené houby, cuketu, cizrnu a vše opět necháme malinko opéct.

V hrnku s vodou rozmícháme sušené mléko a proteinový prášek, aby vznikla krémová konzistence.

Vzniklou směs nalijeme k zelenině, vše přiklopíme pokličkou a necháme podusit (popřípadě přidáme ještě trochu vody).

Do omáčky vmícháme lahůdkové droždí a dochutíme solí, pepřem, kořením a bylinkami.

Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a ořechy. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)