Čoko-proteinový dort

Čokoláda si jednou týdně dopřává zhruba 30% lidí. Máme pro vás nepečený a bezlepkový recept na ten nejčokoládovější dort, který obsahuje cizrnový protein.

Ten dodá dezertu kompletní spektrum esenciálních aminokyselin.foto_3

INGREDIENCE NA KORPUS:

270 g mandlové mouky

30 g cizrnového proteinu

40 g kakaového prášku

2 PL javorového sirupu

2 PL kokosového oleje

INGREDIENCE NA KRÉM:

300 g kokosového mléka z plechovky

200 g hořké čokolády 85%

2 PL javorového sirupu

POSTUP:

V míse smícháme všechny ingredience na korpus. Hmota by se neměla lepit a spíše by měla být sypká.

Do formy o průměru přibližně 22 cm dnem skleničky namačkáme těsto do hladké roviny.

Korpus dáme odležet do letničky a mezitím si připravíme krém.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou následně smícháme s kokosovým mlékem a javorovým sirupem.

Krém nalijeme na připravený korpus a dáme chladit přes noc do ledničky.

Následující den ozdobíme ovocem a podáváme s rostlinným jogurtem či smetanou. Dobrou chuť!

Autor: Fínka (@tvojefina

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné