Palak Tofu

palak paneer 

 

Zdravá špenátová curry omáčka s tofu je našim oblíbeným jarním obědem. Je krémová, chuťově výrazná a plná vitamínů i minerálů. Pokud doma nemáte špenát na jaře jej můžete nahradit mladou kopřivou pro ještě více zdravotních benefitů. 

 

1

INGREDIENCE

  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 čl zázvor
  • 3/4 čl kmín
  • 10 ks cherry rajčata
  • 3 hrsti baby špenát
  • 1 ks tofu
  • 3 čl olej vhodný k tepelné úpravě (avokádový, řepkový)
  • sůl a pepř

 

2

POSTUP

Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Poté přidáme zázvor, kmín, pepř a nakrájená cherry rajčata. Nakonec přidáme špenát a kapku vody. poté vše dáme do mixéru a rozmixujeme do hladkého krému. Podáváme s opečeným tofu a pečivem.

Autor článku: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu