Gnocchi s rajčatovou omáčkou

gnocchi 

 

Pro všechny, kteří hledají nové chuťové zážitky: máme pro vás recept na skvělé gnocchi s rajčatovou omáčkou. Lehké, čerstvé, ideální s rajčaty a bazalkou z vlastní zahrádky. Křehké gnocchi s jemnou omáčkou bude opravdovou peckou pro vaše chuťové pohárky. Vhodné na oběd nebo na večeři. Pokud hostíte přátelé, množství surovin násobte dvakrát, až čtyřikrát. 

1

INGREDIENCE NA GNOCCHI

  • 3 velké brambory
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 čl soli
  • 1 pl olivového oleje
  • 1 pl kukuřičného škrobu

 

INGREDIENCE NA OMÁČKU

  • 250 g rajčatový protlak
  • 3 pl olej
  • 1 červená cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • hrst oliv
  • 30 g sušená rajčata
  • 5 ks cherry rajčata
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř

gnocchi recept

2

POSTUP

Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory omyjeme, osušíme a propícháme vidličkou. Pečeme je v předehřáté troubě 30 minut nebo dokud nejsou měkké. Jakmile jsou brambory upečené, necháme je vychladnout. Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Očištěné brambory vložíme do mísy a přidáme mouku, škrob, sůl, olivový olej. Vše promícháme, dokud nevznikne měkké těsto. Těsto rozdělíme na několik stejných dílů a každý z nich rozválíme na dlouhý provaz. Provazy nakrájíme na malé kousky a každý kousek lehce přitlačíme hroty vidličky, aby získal vroubkovaný tvar noků. Přivedeme k varu velký hrnec osolené vody a noky v něm uvaříme 3-4 minuty nebo dokud nevyplavou na povrch. Noky scedíme (hrneček škrobové vody si necháme na omáčku) a propláchneme studenou vodou. V pánvi opečeme na oleji na jemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Poté přidáme protlak, nakrájené olivy, rajčata, koření a bylinky. Do omáčky nalijeme trochu škrobové vody, která nám pomůže omáčku zahustit. Nakonec vmícháme noky a čerstvé bylinky.

Autor článku: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu