Ořechová granola

 

Granola je skvělá obměna klasického müsli. Je to směs ovesných vloček s ořechy a ovocem, ale pečená. Můžete ji i koupit, ale většinou obsahuje zbytečně velké množství přidaného cukru. Tento recept vás přesvědčí, že není nic jednoduššího, než si udělat doma vlastní a navíc si jí připravíte přesně podle své chuti. Co budete potřebovat?

 

1

INGREDIENCE

  • 500 g ovesných vloček
  • 70 g kešu
  • 70 g pekanových ořechů
  • 70 g lískových ořechů
  • 70 g mandlí
  • 2 PL skořice
  • 200 g datlí
  • 200 ml jablečného džusu

2

POSTUP

Jako první datle. Pokud si koupíte již vypeckované, bývají vysušené. Dejte je proto namočit na zhruba 30 minut do vlažné vody. Poté vodu slejte a dejte do mixéru s jablečným džusem. Vytvoří se jemná směs podobná pyré, která nám spojí ovesné vločky, ořechy a skořici. Podle své chuti vyberte oblíbené oříšky. Doporučuji hlavně pekanové a lískové, to je základ! I když u mě nesmí chybět mandle a kešu. Oříšky můžete předem nasekat ručně nebo v mixéru, ale já je nechávám v celku.

Skořice je jasná a rozhodně s ní nešetřete. Na půl kila vloček jsou dvě velké polévkové lžíce akorát, nebo ne? Haha. Důkladně promíchejte, aby vše bylo obalené směsí a dejte na plech. Pečeme na 170°C na horkovzduch, po dobu 15 minut. Podle trouby sledujte, ať hlavně granolu nespálíte. Po vytažení nechte dostatečně dlouhou dobu vychladnout. Uchovávejte v uzavíratelných sklenicích nebo dózách a co nejdříve zkonzumujte. Nebojte se, ona vydrží jen pár dní, jelikož je výborná. Nejlepší je s kokosovým jogurtem nebo mandlovým mlékem. Ať vám chutná!

Autor: Fínka (@tvojefina)

 

Zpět do obchodu