Proteinové pistáciové cookies

Cookies jsou láska. Já se ale dnes rozhodla, že si uděláme trochu víc healthy verzi! Miluju různý tyčinky, kuličky a cookies, který se daj vzít s sebou na výlety a pořádně zasytí. Pistáciový jsou nejen díky pistáciovýmu rostlinnýho proteinu jsem použila ještě cizrnovou mouku (napůl s klasickou), aby tam bylo ještě víc bílkovin. Zkoušela jsem i verzi, kde byla jen cizrnová, ale už se to dost podepíše na chuti, tak jsem zvolila zlatou střední cestu.

 

Ingredience:IMG_62772

1/2 hrnku cizrnové mouky
1/2 hrnku hladké mouky
1/3 hrnku třinového cukru
1/2 hrnku pistáciového proteinu proteinu
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 hrnku pistácií
1/4 hrnku kokosového oleje
5 lžic sójového mléka
4 lžíce mletého lněného semínka + 2 lžíce vody

Postup:

Vždycky, když je v receptu lněný vajíčko, udělejte si ho jako první. Do mističky přidejte lněný semínko (nezapomeňte, že musí bejt mletý), zalijte vodou (pro urychlení procesu teplou nebo horkou) a nechte 10-15 minut odležet. V míse smíchejte cizrnovou mouku, hladkou mouku, třtinový cukr, protein a jedlou sodu. Cukr můžete přizpůsobit vaší chuti. Za mě je tohle množství ideální kompromis mezi tím, aby byly cookies dobrý a zároveň ne moc nezdravý. Pokud recept neděláte zrovna v létě, kdy je kokosový olej v tekuté podobě, roztopte si ho a potom společně se sójovým mlékem a lněným vajíčkem přidejte do směsi na cookies. Všechno pořádně promíchejte a vytvořte těsto (ideálně rukama). Jako poslední krok si nasekejte pistácie a zapracujte je do těsta. Plech si vyložte pečícím papírem a tvarujte cookies. Já je dělám zhruba 8-10 cm velký, ale můžete udělat i menší. Posypte kousky pistácií a pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 170°C. Cookies by měly být po vyndání z trouby měkké.

 

Autor: Veronica Leroy