Kokosové úlky

Nejkrásnější (a nejbarevnější!) vánoční úlky, co letos uděláte! Jsou jemné, kokosové, nádherně barevné a úplně bez pečení. A hlavně – hotové raz dva.
Autorka receptu: @maruskaveg
1. Ingredience
na 20 ks
- 100 g kešu ořechů
- 200 g sušeného strouhaného kokosu (150 + 50)
- 4 pl čekankového (či jiného) sirupu
- 2 pl kokosového oleje
- ¼ čl mleté vanilky
- špetku soli
na obarvení
- 1 čl prášku z dračího ovoce – Pitaya
- 1 čl prášku z fialové brambory + 1 čl ube prášku
- či jiné přírodní barevné prášky
podstavec
- linecká kolečka (viz recept na Linecké hůlky)
náplň
- 50 g čokolády + 30 g arašídového másla
2. Postup
- Kešu ořechy a 150 g kokosu mixujeme do té doby, než pustí tuk a hmota bude lehce lepivá.
- Rozmixovanou směs přemístíme do mísy a smícháme se zbytkem kokosu (50 g), vanilkou, špetkou soli, čekankovým sirupem a kokosovým olejem.
- Rozdělíme na polovinu a obarvíme přírodními prášky. Dáme na pár minut do lednice, než si vše připravíme na kompletování úlků.
- Čokoládu rozpustíme a smícháme s arašídovým máslem, připravíme si podstavce z lineckého.
- Vezmeme barevnou kokosovou směs, pomocí fólie ji natlačíme do formičky, uděláme důlek, naplníme rozpuštěnou čokoládou a přiklopíme podstavcem.
- Skladujeme v lednici a před konzumací necháme mírně povolit.

