Barevné pralinky

Domácí pralinky z bílé a tmavé čokolády, obarvené přírodními prášky — zelený čaj, modrá spirulina, dračí ovoce. Stačí pár kapek barev a obyčejná čokoláda se promění v malou zimní pohádku.
Autorka receptu: @nebesky_sladke
1. Ingredience
Na barevné pocákání:
- 50 g bílé čokolády
- 5–10 g kakaového másla
- špetka zeleného čaje / modré spiruliny / dračího ovoce
Na skořápky:
- 150 g bílé čokolády + 25 g kakaového másla nebo
- 150 g tmavé čokolády + 20 g kakaového másla
Na náplň:
- 120 g ořechového másla (mandlové, lískooříškové, pistáciové…) nebo jakékoliv jiné či třeba nugát
2. Postup
1. Rozpusť bílou čokoládu, rozděl ji na malé mističky a obarvi přírodními prášky.
2. Silikonovou formu lehce pocákej barevnou čokoládou a nech zatuhnout.
3. Rozpusť čokoládu na skořápky (bílou nebo tmavou) s kakaovým máslem a vylij do formiček - jen tenkou vrstvu
4. Dej náplň - ořechové máslo a naplň formičky do ¾, nech okraj na uzavření.
5. Zalej vrchní vrstvou čokolády a nechej ztuhnout v lednici nebo v mrazáku asi 15 minut.
8. Vyklop. Nadechni se. A ochutnej Vánoce.

