Veganský vaječný koňak

konakvejce 

 

Je pro vás vánoční koňak tradicí, se kterou se nechcete rozloučit, ale nevíte, jak jej udělat ve veganské verzi? Máme pro vás rychlý recept na voňavý vánoční koňak bez vajec. 

1

INGREDIENCE

  • 220 g kešu
  • 1 plechovka (320 g) kondenzovaného kokosového mléka
  • 700 ml rostlinného mléka (kokosové nebo mandlové)
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 lusk vanilky (nebo pasta)
  • Špetka muškátového oříšku
  • Špetka kurkumy
  • Špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 2-3 lžičky perníkového koření
  • 300 ml rumu (Bílý nebo Božkov)

Konak

2

POSTUP

Kešu namočíme na 2 hodiny do vody (nebo na 30 min do vroucí vody). Scedíme a se 100 ml vody rozmixujeme. Uvaříme pudink v rostlinném mléce (nesladime). Pudink necháme vychladnout. Poté přidáme všechny ingredience do mixéru a mixujeme. Podle vlastní preference naředíme rostlinným mlékem nebo přidáme více rumu. Recept vyjde zhruba na 1,4 l vánočního likéru.

Autor článku: Pavla Králíková

 

Zpět do obchodu