Strawberry & Lime Cake

Právě nám začíná jahodová sezona, kterou tolik miluju! V létě ale nikdo nechce trávit
hodiny v kuchyni pečením dortu, i přes to, že si chceme dát něco dobrého. Proto
přinášíme recept na zdravý a NEPEČENÝ jahodovo-limetkový dortík, který je navíc
bezlepkový a obsahuje protein. Co si krom jahod máte nachystat?


INGREDIENCE NA KORPUS:foto-3
Jahodový protein 50 g 
Jahodové oříškové máslo 100 g 
Kokosová mouka 100 g
Ovesné vločky 40 g (mohou být bezlepkové)
Kokosový olej 2PL
Javorový sirup 2PL
Špetka soli
Rostlinné mléko podle potřeby


INGREDIENCE NA DORTÍK:
Jahody 750 g
Šťáva z 2 limetek
Agar - prášek nebo vločky
Na ozdobení čerstvé jahody nebo lyofilizované ovoce


Co je agar? AGAR je rostlinná “želatina” vyrobená z mořských řas. Želírovací
schopnosti jsou dokonce vyšší než, u želatiny a navíc je bohatým zdrojem jódu,
vápníku a železa. Koupíte ho ve zdravé výživě v podobě prášku, vloček nebo plátků.


POSTUP:
Celý postup je jednoduchý a hlavně rychlý. Zabere vám maximálně 30 minut! Z
kredence vyndejte nějakého pomocníka na mixování a dejte do něho všechny
suroviny na korpus. Protein, oříškové máslo, kokosovou mouku, vločky, olej, sirup a
špetku soli. Mixujte dokud nevznikne hmota. Podle potřeby můžete přidat rostlinné
mléko, pokud hmota není dostatečně lepivá. Formu použijte ideálně dortovou, kam
přesuňte korpus a důkladně (například dnem sklenice) vytvarujte tenký korpus. Než
se vrhnete na jahodovo-citronovu směs, dejte si formu s korpusem do lednice
ztuhnout. Očištěné jahody se šťávou z dvou limetek rozmixujte najemno a přelijte do
hrnce. Dále postupujte podle návodu vašeho agaru. My na mírném ohni rozehřáli
jahovou směs. Poté co začala bublat, přidali agarový prášek a chvilku vařili. Není
potřeba již přidávat cukr, jelikož korpus je dostatečně sladký. Přelejte povařenou
směs na ztuhlý korpus a nechte ideálně přes noc v lednici. Poté už můžete podávat s
čerstvými jahodami a rostlinnou smetanou, kterou rozhodně doporučuji! Enjoy

 

Autor: Fínka (@TvojeFína)