Strawberry & Lime Cake

Právě nám začíná jahodová sezona, kterou tolik milujeme! V létě ale nikdo nechce trávit hodiny v kuchyni pečením dortu, i přes to, že si chceme dát něco dobrého.

Proto přinášíme recept na zdravý a nepečený jahodovo-limetkový dortík, který je navíc bezlepkový a obsahuje dostatek proteinu.foto-3-2

INGREDIENCE NA KORPUS:

50 g jahodového proteinu

100 g kešu másla s jahodami

100 g kokosové mouky

40 g ovesných vloček

2 PL kokosového oleje

2 PL javorového sirupu

Rostlinné mléko dle potřeby

Špetka soli

INGREDIENCE NA DORT:

750 g jahod

2 limetky

Agarové vločky nebo přášek

Na ozdobení čerstvé jahody nebo lyofilizované ovoce

CO JE TO AGAR?

Agar je rostlinná “želatina” vyrobená z mořských řas. Želírovací schopnosti jsou dokonce vyšší než u želatiny a navíc je bohatým zdrojem jódu, vápníku a železa. Koupíte ho ve zdravé výživě v podobě prášku, vloček nebo plátků.

POSTUP:
Celý postup je jednoduchý a hlavně rychlý. Zabere vám maximálně 30 minut! Z kredence vyndejte nějakého pomocníka na mixování a dejte do něho všechny suroviny na korpus. Protein, oříškové máslo, kokosovou mouku, vločky, olej, sirup a špetku soli. Mixujte dokud nevznikne hmota. Podle potřeby můžete přidat rostlinné mléko, pokud hmota není dostatečně lepivá. Formu použijte ideálně dortovou, kam přesuňte korpus a důkladně (například dnem sklenice) vytvarujte tenký korpus.

Než se vrhnete na jahodovo-citronovu směs, dejte si formu s korpusem do lednice ztuhnout. Očištěné jahody se šťávou z dvou limetek rozmixujte najemno a přelijte do hrnce. Dále postupujte podle návodu vašeho agaru. My na mírném ohni rozehřáli jahodovou směs.

Poté, co začala bublat, přidali agarový prášek a chvilku vařili. Není potřeba již přidávat cukr, jelikož korpus je dostatečně sladký. Přelejte povařenou směs na ztuhlý korpus a nechte ideálně přes noc v lednici.

Poté už můžete podávat s čerstvými jahodami a rostlinnou smetanou, kterou rozhodně doporučuji! Enjoy

Autor: Fínka (@tvojefina)