Proteinové vafle

Lahodné, veganské a proteinové vafle. Jde o tak variabilní dezert, který si oblíbíte jak ke snídani, tak ke svačině a navíc díky cizrnovému proteinu má kompletní aminospektrum.

Můžete dochutit a dozdobit čímkoli, co máte rádi a máte zrovna po ruce. Oříšky, sladidlo, sezónní ovoce, marmeláda či ořechové máslo.foto-7365467

INGREDIENCE:

200 g špaldové mouky

100 g mandlové mouky

60 g cizrnového proteinu

3 PL kukuřičného škrobu

2 ČL kypřicího prášku

1 ČL jedlé sody

Špetka soli

500 ml ovesného mléka

2 PL čekankového sirupu

2 PL slunečnicového oleje

1 ČL vanilkového extraktu

Oříškové máslo

POSTUP:

Veškeré suché ingredience smícháme ve velké míse. Špaldovou a mandlovou mouku, protein, škrob, kypřící prášek, sodu a špetku soli. 

Ve vedlejší míse si k rostlinnému mléku přidáme sirup, olej, vanilkový extrakt a promícháme.

Obě směsi spojíme dohromady metličkou, aby nám nevznikly žádné hrudky. Těsto by mělo mít hustější konzistence jako na lívance. Rozehřejeme vaflovač a mezitím necháme těsto odpočinout. 

Množství těsta volte podle tvaru vaflovače, stejně jako délku pečení. Nejlepší je vždy vyzkoušet přímo, na vašem pomocníkovi. Mě těsto vystačilo na 7 vaflí, které se pekly 5-7 minut.

Ještě teplé podáváme se vším co máte rádi. Dobrou chuť!

Autor: Fínka (@tvojefina