Ovocný dvojbarevný mousse

Hraní si s barvami a ještě těmi přírodními a jedlými...to se z HappyPower trefili do mého gusta! Tyto vesmírně vypadající, slaďoučké, ovocné moussy vznikly úplně přirozeně - ostatně jako většina mých receptů, protože z kvalitních surovin se tvoří samo.

Věděli jste, že když se nám jídlo vzhledově líbí a užíváme si ho, tak se nám z něj vstřebá více živin? Zkuste tyto bomby se super-prášky a vychutnávejte život plnými sousty.

foto-4_3

INGREDIENCE NA ZÁKLAD PRO OBA MOUSSY: 

 aquafaba z 1 plechovky cizrny (= jen voda)

 ½ hrnečku rozehřátého kokosového oleje

 2 lžíce čistého kešu másla anebo rozehřáté bílé veganské čokolády

 ½ lžičky vanilkové esence 

 1 lžíce oblíbeného sladidla (já používám panelu, lze použít i jakýkoliv světlý sirup)

 1 lžíce kukuřičného škrobu

DO MODRÉHO:

 1 lžíce prášku modré spiruliny

 1 hrst čerstvých borůvek

DO RŮŽOVÉHO:

 1 lžíce pitaya prášku

 1 hrst čerstvých jahod

POSTUP:

Nejdříve ve výkonném mixéru vyšleháme vodu z cizrny tzv. aquafaby dokud nevytvoří texturu „sněhu z bílků“.

Do tohoto sněhu vlijeme rozehřátý kokosový olej, kešu máslo a nebo bílou čokoládu, vanilkovou esenci, sladidlo, škrob a chvíli promixujeme. Nakonec přidáme příhodné ovoce a super-prášek; do první verze borůvky a spirulinu a do druhé jahody a pitayau.

S ovocem dobře rozmixujeme a nalijeme do skleniček. Já jsem na dno dala kakaovou granolu, ale není nutná. Přes noc necháme ztuhnout v lednici. Další den můžeme tento na jazyku se rozplývající super-dezert podávat buď samotný a nebo s čerstvým ovocem.

Autor: Mája (@wildvegancz

Fotografie: Wiolka (@wiolinajelina)