Mandlová bábovka s jablky

Podzim se pomalu blíží a na jabloních už jsou první jablka. Co si z nich rovnou něco dobrého upéct? 

Mandlová bábovka, právě s jablky, je opravdu jednoduchá a neodolatelně dobrá!foto_1

INGREDIENCE:

• 220g hladká špaldová mouka

• 160 g celozrnná špaldová mouka

• 60 g mandlová mouka + na vysypání formy

• 10 g skořice

• 40 g cizrnový protein

• 60 g mandlové máslo

• 100 g mandle

• 60 g kokosový cukr

• 1 pl prášek do pečiva

• Špetka soli

• 65 g kokosový olej + na vymazání formy

• 2 ks středně velká jablka

• 515 ml rostlinné mléko

• 2 pl jablečný ocet 

POSTUP:

Troubu předehřejeme na 180°C. 

Mandle namočíme do vlažné vody (nejlépe přes noc, ale pokud zapomenete, tak aspoň na 10 minut). 

V míse smícháme mouky, protein, cukr, skořici, prášek do pečiva a špetku soli. 

Poté do suchých ingrediencí vmícháme nasekané mandle, mandlové máslo, změklý olej a na kostky nakrájená jablka a nakonec postupně vmícháme mléko a ocet. 

Těsto nalijeme do formy na bábovku vymazané kokosovým olejem a vysypané mandlovou moukou. 

Bábovku dáme péct zhruba 50 minut (je potřeba ji pohlídat špejlí).

Po upečení bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme ji vychladnout. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)