Limetkové řezy

Zdravý a nepečený dezert s limetkovou šťávou, je v letních dnech jasnou a osvěžující volbou! Smetanový krém z kešu, které pomáhají regenerovat tělo a zlepšují kvalitu spánku, díky vysokému obsahu hořčíku. Co si na tyto lahodné limetkové řezy z minimum ingrediencí připravit? foto-2_3

INGREDIENCE KORPUS:

70 g ovesných vloček

150 g vypeckovaných datlí

60 g pekanových ořechů

2 PL kokosového oleje

Špetka soli

INGREDIENCE KRÉM:

180 g kešu

3 limetky (šťáva i kůra)

2 PL javorového sirupu

50 ml kokosového mléka z plechovky

1 PL kokosového oleje

1 PL tekuté vanilky

Špetka soli

POSTUP:

Jako první si odvážíme vypeckované datle a kešu. Zalijeme vodou se špetkou soli a necháme 2 hodiny namočené. Poté ještě propláchneme pod proudem vody.

Všechny ingredience na korpus dáme do mixéru a rozmixujeme na pastu.

Připravenou hmotu dáme do formy a rovnoměrně uhladíme na 3 mm vysoký korpus, umyjeme mixér a vrhneme se na krém.

Namočené kešu, limetkovou šťávu, nastrouhanou kůru, kokosový olej v pokojové teplotě, kokosové mléko, javorový sirup, vanilku a špetku soli. Vše spolu důkladně rozmixujeme na jemný krém a přelejeme na připravený korpus.

Nejlépe necháme přes noc v lednici, aby se spojili chutě a řezy jsou pak mnohem lahodnější.

Podáváme s kokosovou smetanou, limetkovou kůrou a plátkem čerstvé limetky. Dobrou chuť!

Autor: Fínka (@tvojefina