Karamelové knoppers

Že je rostlinná strava nudná?!? To může říct jen člověk který jí salát se salátem, ale ve skutečnosti je zdravé a rostlinné jídlo neskutečná zábava a extáze pro chuťové buňky, když víte, jak na to! A jestli já něco vím, tak že právě s těmito karamelovými tyčinkami vám vaše chuťové buňky vybuchnou! Tyčinky jsou dělané na způsob twix tyčinek, ale když přidáte křupavé pukance, jako já, chutnají uplně jako křupavé karamelové knoppers oplatky, které se jen rozplývají na jazyku!

IMG-9181

INGREDIENCE NA SPODNÍ VRSTVU:

• 150 g mandle (mandlová mouka)

• 30 g vanilkový protein

• 35 g kokosový olej

• 50 g javorový sirup

INGREDIENCE NA KARAMELOVOU VRSTVU:

• 80 g datle (vypeckované)

• 25 g javorový sirup

• 80 g arašídové máslo (křupavé)

• voda cca 25 ml

INGREDIENCE NA ČOKOLÁDOVOU VRSTVU:

• 100 g čoko drops

• 10-15 g kokosový olej

• 10 g rýžové pukance 

POSTUP:

Mandle jsem rozmixovala na mouku do které jsem vmíchala protein roztopený olej a sirup.

Těsto jsem rozprostřela do formy na chlebík vyložené papírem na pečení a přimáčkla ho ke dnu. Takto jsem těsto pekla na 180°C asi 15 minut.

Po upečení jsem ho nechala vychladnout a mezi tím jsem si připravila karamelovou vrstvu.

Datle jsem rozmixovala do pasty a poté jsem přidala sirup a máslo a vše umixovala do karamelu (já měla hmotu hodně hustou tak jsem přidala trochu vody)...karamel by neměl být ani moc tekutý, ale ani ne úplně tuhý.

Karamel jsem rozprostřela na spodní vrstvu a vše dala znovu na chladné místo a připravila si čokoládu, kterou jsem jen roztopila s olejem ve vodní lázni a jakmile byla tekutá, vmíchala jsem pukance.

Čokoládu jsem nalila na karamelovou vrstvu a dala znovu chladit do ledničky, aby mi vše hezky ztuhlo.

Jakmile byla čokoláda dodatečné tuhá, rozkrájela jsem vše na tyčinky, které je dobré nechat v ledničce. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)