Karamelové knoppers

Že je rostlinná strava nudná?!? To může říct jen člověk který jí salát se salátem, ale ve
skutečnosti je zdravé a rostlinné jídlo neskutečná zábava a extáze pro chuťové buňky, když
víte, jak na to!
A jestli já něco vím, tak že právě s těmito karamelovými tyčinkami vám vaše chuťové buňky
vybuchnou!
Tyčinky jsou dělané na způsob twix tyčinek, ale když přidáte křupavé pukance, jako já, chutnají
uplně jako křupavé karamelové knoppers oplatky, které se jen rozplývají na jazyku!

IMG-9181
KARAMELOVÉ KNOPPERS TYČINKY


INGREDIENCE
Spodní vrstva:
• 150g mandle (mandlová mouka)
• 30g vanilkový protein
• 35g kokosový olej
• 50g javorový sirup
Karamelová vrstva:
• 80g datle (vypeckované)
• 25g javorový sirup
• 80g arašídové máslo (křupavé)
• (voda cca 25ml)
Čokoládová vrstva:
• 100g čokoláda (kvalitní hořká + čoko pecičky)
• 10-15g kokosový olej
• 10g rýžové pukance (nemusí být)


POSTUP
Mandle jsem rozmixovala na mouku do které jsem vmíchala protein roztopený olej a sirup.
Těsto jsem rozprostřela do formy na chlebík vyložené papírem na pečení a přimáčkla ho ke
dnu.
Takto jsem těsto pekla na 180*C asi 15min.
Po upečení jsem ho nechala vychladnout a mezi tím jsem si připravila karamelovou vrstvu.
Datle jsem rozmixovala do pasty a poté jsem přidala sirup a máslo a vše umixovala do
karamelu (já měla hmotu hodně hustou tak jsem přidala trochu vody)...kramel by neměl být ani
moc tekutý, ale ani ne úplně tuhý.
Karamel jsem rozprostřela na spodní vrstvu a vše dala znovu na chladné místo a připravila si
čokoládu, kterou jsem jen roztopila s olejem ve vodní lázni a jakmile byla tekutá, vmíchala jsem
pukance.
Čokoládu jsem nalila na karamelovou vrstvu a dala znovu chladit do ledničky, aby mi vše hezky
ztuhlo.
Jakmile byla čokoláda dodatečné tuhá, rozkrájela jsem vše na tyčinky, které je dobré nechat v
ledničce.
Dobrou chuť!

 

Autor: Eliška (@_with.ella)