Berry & Pistachio Pie

Pistácie, maliny, borůvky... už samo o sobě to zní jako sen. Pokud milujete klasický americký pie zkuste tento obohacený o veganský protein.

INGREDIENCE TĚSTO:

 2 a 1/4 hrnku špaldoIMG_92702vé mouky (280 g)

 1 hrnek pistáciového proteinu (120 g)

 3/4 hrnku a 4 lžíce rostlinného másla (275 g)

 4 lžíce mletého lněného semínka (30 g) + 8 lžic vody

 8 lžic rýžového sirupu (110 g)

 špetka soli

IMG_92772INGREDIENCE NÁPLŇ:

 2 hrnky malin (270 g)

 2 hrnky borůvek (270 g)

 větší hrst nasekaných pistácií (40 g)

 8 lžic rýžového sirupu (110 g)

 4 lžíce kukuřičného škrobu (30 g)

 Nejprve si připravte těsto. Lněné semínko smíchejte s horkou vodou a nechte aspoň 10 minut odležet. Ve velké míse smíchejte mouku, protein a sůl, pořádně promíchejte, přidejte změklé máslo, lněné semínko, rýžový sirup a vše pořádně promíchejte, dokud se všechny ingredience krásně nespojí a nevznikne hladké těsto.

Těsto vtlačte do formy o průměru 30 cm a až budete mít hotovo, připravte si náplň. Všechny ingredience na náplň smíchejte dohromady (můžete použít mražené ovoce) a směsí naplňte koláč.

Zbytek těsta si postupně rozválejte, nakrájejte na proužky a vytvořte mřížku. Koláč pečte asi hodinu při 170°C.

Autor: Veronica (@veronicaleroy)