Veganské Bounty a Raffaelo

Sháníte tip na „last minute“ cukroví, nebo se chystáte na hory a bude se vám hodit
zdravá svačinka na cestu? Tyto dva recepty mají stejný základ a jsou hotové během
chvíle.


Ingredience:cokolady2


- 300 g strouhaného bio kokosu
- 100 g bílé veganské čokolády
- 1 lusk vanilky
- 1 lžíci rýžového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje
+ na Bounty navíc 100 g veganské mléčné čokolády zředěné lžící kokosového oleje,
na Raffaelo navíc strouhaný kokos a 100 g loupaných mandlí


Postup:


1. Bílou čokoládu rozpusťte pomalu ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce po
krátkých intervalech.
2. Ve food procesoru zpracujte strouhaný kokos, rozpuštěnou čokoládu, semínka
z lusku vanilky, kokosový olej a lžíci rýžového sirupu.
3. Z těsta můžete tvořit buď koule, které poto
m obalíte ve strouhaném kokosu,
nebo v případě Bounty si nachystejte tmavou čokoládu.
4. Z kokosového těsta tvořte válečky a nechte je před namáčením chvíli
zatuhnout v lednici.
5. Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nařeďte ji lžící kokosového oleje.
6. Přichystané Bounty máčejte ze všech stran v čokoládě. Nechejte zatuhnout
v lednici.
7. Raffaelo i Bounty uchovávejte nejlépe v chladu.

Autor: Lenka Skarupová (@cernajaknoc)