Kokosový proteinový dort

Dort ze zdravých ingrediencí nad kterým ale nepohrdne žádný mlsoun. Čistě veganský recept obohacený o rostlinný protein pro vyvážené složení. 

 

Ingredience:

  • 130g špaldové mouky
  • 20g pudingového prášku
  • 6g kypřícího prášku
  • 30g rostlinného proteinu s příchutí coconut cookie
  • 180ml rostlinného mléka
  • 50ml slunečnicového oleje

557B276C-75BD-4B7E-871D-F9456EBCA47D

Krém:

  • 180g natural tofu
  • 200g dýňového pyré
  • 80g strouhaného kokosu
  • 100g kokosové smetany
  • 20g rostlinného proteinu s příchutí coconut cookie

Postup:

  • Troubu si předehřejte na 180 °C
  • Nejprve si smícháme suché ingredience a zvlášť tekuté
  • Poté vše smícháme dohromady
  • Pokud bude těsto moc tuhé, přilijte trochu vody cca 50-100ml
  • Těsto vylejeme do formy vyloženou pečícím papírem (v tomto receptu je použita forma o průměru 20cm) 
  • Pečeme 20-30 minut, korpus by měl být zlatavý
  • Mezitím co se nám peče korpus si oloupeme dýni a dáme ji vařit
  • Vedle si pořádně rozmixujeme zbytek ingrediencí na krém
  • Když máme dýni uvařenou, necháme ji chvíli vychladnout poté rozmixujeme s již připraveným krémem
  • Vychladnutý korpus podélně rozřízneme a vymažeme krémem
  • Zdobení dortu je na vás, já jsem použila roztopenou čokoládu, ovoce a krém do kterého jsem ještě přidala modrou spirulinu

 

Autor: Karolina Novotná (@caro.line97)