Bezlepkové dýňové cupcaky s kokosovým krémem

Vypadá to složitě, ale jsou opravdu jednoduché a zvládne je i začátečník. Zdravé veganské cupcaky obohacené o rostlinný protein. Navíc si je můžete připravit v bezlepkové variantě. 

 

Ingredience:

  • 65g pohankové mouky
  • 65g samokypřící bezlepkové mouky/ můžete nahradit i nějakou klasickou lepkovou pokud vám lepek nevadí
  • 60ml kokosového oleje nebo jiného oleje
  • 60ml mandlového mléka
  • 1 lněné vejce (1 lžíce mletých lněných semínek + 3 lžíce vody)
  • 1 menší banán 
  • 1ČL jablečného octa
  • 1ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • 180g nastrouhané dýně

9B4422F3-B2C6-4CE4-8F0B-0264D5142595

Krém:

  • 180g kokosového jogurtu planton lidl
  • 100g kokosových veganských sušenek (např. od biopekárny Zemanka, mají je ve většině zdravých výživ)
  • 50g proteinu příchuť coconut cookie

Postup:

  • Nejprve si uděláme lněné vejce a necháme 10 minut odstát 
  • Mezitím si předehřejeme troubu na 180°
  • Smícháme pohankovou a bezlepkovou mouku, přidáme kypřící prášek
  • Vedle si rozmačkáme banán, který přidáme ke lněnému vejci, dále přilijeme mléko a olej, vše promícháme
  • Tekuté věci smícháme se sypkými a vypracujeme krásné těsto, které by mělo být hustší konzistence, ale ne úplně lepivé
  • Nastrouháme si dýni a zamícháme ji do těsta
  • Těsto plníme do muffinových silikonových formiček

DOPORUČENÍ-těsto dejte do silikonových nikoliv do papírových košíčků. 

  • Pečeme do zlatova 20-30min podle typu trouby
  • V mixéru rozmixujeme sušenky s jogurtem 
  • Poté přidáme veganským protein a vše znovu promixujeme
  • Dáme uležet do lednice než vychladne spodní část po upečení
  • Zdobíme podle fantazie, stejným krémem se dají cupcaky i plnit

Doubrou chuť!

 

Autor: Karolína Novotná